Skuldfinansiering Sep 2015

Skuldfinansiering Skuldfinansiering
Skuldfinansiering är ett begrepp som inte skall förväxlas med skuldfinansiering, vilket är en helt annan sak. Med skuldfinansiering menas att en person genom att samla lån och andra krediter, finansierar dem genom ett annat nytt lån. Som regel är syftet med skuldfinansiering att få ner sina månadskostnader för lån och krediter till ett lägre belopp men skuldfinansiering kan också handla om att helt enkelt betala mindre i ränta och avgifter även om man tycker att själva månadsbeloppet är rimligt.

När man ansöker om skuldfinansiering utan säkerhet så gör man oftast det genom att ansöka om ett privalån utan säkerhet vilket också brukar kallas för blankolån/blancolån. Det kan i vissa fall vara lättare att bli beviljad ett lån utan säkerhet när syftet är att samla befintliga lån och krediter, än om man ansöker om ett privatlån som man skall använda till annat. Detta förutsatt att man redan har lån och krediter förstås. Har man tidigare lån och krediter är det förstås de allra bästa förutsättningarna för att bli godkänd för ett privatlån i form av ett större lån.

När man skall samla lån och ansöka om lån för skuldfinansiering är det oftast lånebeloppet och önskad återbetalningstid som avgör vilket lån som är lämpligast för skuldfinansiering. Det är till exempel sällan som lån utan uc kontroll, smslån och andra traditionella mikrolån lämpar sig för just skuldfinansiering. Istället är det större lån med låg ränta och längre återbetalningstid som oftast är de mest lämpliga för skuldfinansiering. Har man problem med att få lån hos sin vanliga bank och kanske till och med fått nej från dem, finns det ändå hjälp att få genom att ansöka om skuldfinansiering hos en bank online.

Eftersom vi på den här sidan i huvudsak är inriktade på snabblån och smslån av ett annat slag, vill vi lotsa dig vidare till en av våra seriösa och trygga samarbetspartners som i större utsträckning än vi, specialiserat sig på just skuldfinansiering och skuldfinansieringslån av olika slag. Den här sortens lån syftar i 90% av fallen till att på ett drastiskt sätt, sänka sina kostnader för gamla lån och krediter som man tagit förr. Sedan tillkommer ett antal personer som gör det enbart för att kolla läget så att säga.

Att kolla läget lite då och då är helt klart värt det lilla besväret som det innebär att ansöka om ett lån. Det är ganska vanligt att göra så enbart för att försäkra sig om att man har den billigast tänkbara räntan på sina lån. Har man det, låter man helt enkelt bli att ta ett nytt, medan om man ser att det finns utvecklingspotential med pengar att spara på ränta, är det bara att slå till på ett nytt lån och skrota det gamla.

Om du istället vill ansöka om ett mindre lån för skuldfinansiering (upp till 30000 kr) går det att göra det utan uc kontroll och till och med trots att du kanske har en eller flera betalningsanmärkningar. Det kan ofta vara en god idé att ansöka om lån för skuldfinansiering genom en låneförmedlare.

Om du redan har ansökt om lån för skuldfinansiering och fått nej på högre belopp återstår bara andra mindre snabblån och i det fallet är det årslån som är den bästa lösningen.

Vi vill bestämt avråda från att ta så kallade smslån som skuldfinansiering om det nu inte är så att det är det absolut enda sättet för dig att förhindra betalningsanmärkningar eller annan liknande akut situation. SMS-lån är för övrigt en utdöende marknad då många börjar inse nackdelarna med den typen av högkostnadskrediter.