Snabblån utan kreditkontroll hos UC (sep 2016)

Smslån utan kreditkontroll hos UC Smslån utan kreditkontroll hos UC
Snabblån utan kreditkontroll hos UC är något som många söker efter nu för tiden. Att vilja söka ett snabbt lån utan UC är inte något konstigt, eftersom kreditkontroll hos uc påverkar ens kreditvärdighet negativt på lång sikt. Det kan också vara så att man av olika skäl redan har låg kreditvärdighet eller kanske många förfrågningar hos uc sedan tidigare.
 

Snabba lån som inte tar uc

Snabbhanterliga lån som inte tar uc kontroll är inte detsamma som lån helt utan kreditprövning. Alla långivare är skyldiga att göra någon sorts kreditprövning för att på så sätt beräkna huruvida låntagaren kommer att kunna betala tillbaka sitt lån eller inte. Många tror dock att det finns lån helt utan kreditprövning, vilket är en felaktig uppfattning. Många låneföretag som inte gör kreditupplysning genom uc använder istället andra kreditupplysningar såsom Bisnode eller Creditsafe som ett par exempel..
 

Svårt att få lån

Den som genom att ha prövat att söka många lån, märkt att man har svårt att få lån av olika anledningar, bör förstås tänka sig för innan man lånar pengar. Men om vi utgår ifrån att en vuxen person själv har förmågan att avgöra om ett lån är det bästa sättet att lösa en situation som uppstått så är snabblån och smslån utan kreditkontroll hos uc kanske den enda utvägen.
 

Hur länge ligger en uc kontroll kvar

Hur länge ligger då en uc kontroll kvar som registrerad, är det många som frågar sig. Om det gjorts en uc kontroll så kommer den att synas i din scoring hos UC i 12 månader efter att den gjordes. Tas det nya uc kontroller så kommer även de att finnas kvar i 12 månader. Detta innebär att antalet uc kontroller som registrerats den senaste 12-månadersperioden finns i din historik. Därefter försvinner de så att säga bakifrån.

Exempel:
Månad 1 år 1: 1 uc kontroll (summa 1 uc kontroll)
Månad 2 år 1: 1 uc kontroll (summa 2 uc kontroller)
Månad 3 år 1: Ingen uc kontroll
Månad 4 år 1: Ingen uc kontroll
Månad 5 år 1: 2 uc kontroller (summa 4 uc kontroller)
Månad 6 år 1: Ingen uc kontroll
Månad 7 år 1: 2 uc kontroller (summa 6 uc kontroller)
Månad 8 år 1: Ingen uc kontroll
Månad 9 år 1: 1 uc kontroll (summa 7 uc kontroller)
Månad 10 år 1: 1 uc kontroll (summa 8 uc kontroller)
Månad 11 år 1: Ingen uc kontroll
Månad 12 år 1: Ingen uc kontroll
Månad 1 år 2: Ingen uc kontroll (summa 7 uc kontroller)
Månad 2 år 2: Ingen uc kontroll (summa 5 uc kontroller)
Månad 3 år 2: Ingen uc kontroll (summa 5 uc kontroller)
osv.

Detta innebär i praktiken att om du har många uc kontroller så finns de kvar beroende på när de gjordes. Att se till att det inte finns några förfrågningar hos uc de senaste 12 månaderna kommer att öka din kreditvärdighet hos de som använder sig av just UC medan för lån som inte använder uc kontroll, spelar det ingen roll för din kreditvärdighet som helhet.