Skuldfinansiering ger bättre ekonomi (Mars 2017)

Skuldfinansiering ger bättre ekonomi Skuldfinansiering ger bättre ekonomi
Så många som 9 av 10 privatpersoner kan snabbt skaffa sig en bättre ekonomi bara genom att se över sina lån och krediter som man redan har sedan tidigare. Att göra detta kallas för skuldfinansiering eller skuldfinansieringslån. Många gör det regelbundet bara för att vara säkra på att de verkligen har de bästa och billigaste lånealternativen, medan andra gör det som en åtgärd för att snabbt skaffa sig bättre ekonomi.
 

Samla lån genom skuldfinansiering

Att söka ett lån för skuldfinansiering innebär alltså att man samla sina lån och krediter till ett enda större lån och därmed kan man få ordning och reda på sin ekonomi och snabbt sänka sina kostnader för lån och krediter drastiskt.
Att få hjälp med att söka ett skuldfinansieringslån, behöver inte ske genom att man går till sin vanliga bank. Tvärtom är det mycket enklare och smidigare att söka lån för skuldfinansiering online. Man får nämligen svar på sin låneansökan direkt och det är enkelt att jämföra många olika lån för skuldfinansiering när man ser de olika alternativen till lån brevid varandra på nätet. Att sedan kunna välja själv i lugn och ro, utan att känna någon press att välja en särskild bank, är ofta också ett avgörande skäl till att många privatpersoner väljer att söka skuldfinansiering online.
 

Hur ska man tänka när man vill samla lån?

Beroende på vad just ditt skäl till skuldfinansiering är, kan du tänka på lite olika sätt. De vanligaste skälen till att man vill söka skuldfinansieringslån är följande:

  • Ta reda på att jag har de bästa lånen eller om det finns bättre lån
  • Få ordning på ekonomin med anledning av för många lån och krediter
  • Få lägre månadskostnader för lån och krediter
Oavsett vad dina skäl är så får man garanterat svar på om det är möjligt att söka lån för att uppfylla de tankar och idéer du har med skuldfinansieringslån.
 

Samla lån trots många förfrågningar hos uc

Det är fullt möjligt att samla lån genom skuldfinansiering även om man har många förfrågningar hos uc sedan tidigare. Man kan välja att söka lån som inte använder uc kontroll eller så pröva att söka ett lån som faktiskt använder sig av uc men som är lite mer toleranta än andra banker när det gäller just många förfrågningar hos uc sedan tidigare.
Om man är säker på att man inte kommer att söka många lån som använder uc kontroll är det ofta att rekommendera att välja lån utifrån övriga villkor och förutsättningar än just det faktum huruvida ett lån använder sig av uc eller inte.
Råd och tips om hur du kan tänka när du ansöker om skuldfinansiering, finns alltid att få och så länge du inte har skuld hos Kronofogdemyndigheten, borde du liksom de flesta andra, kunna hitta ett lämpligt lån trots många förfrågningar hos uc.
 

Hur mycket ska jag låna till skuldfinansiring?

Man kan göra olika val när man lånar till skuldfinansiering. Antingen lånar man till alla sina tidigare lån och krediter eller till vissa delar av dem. Det finns också många som passar på att låna lite extra pengar för att använda till något helt annat.

Här nedan ser du ett exempel på hur duy kan räkna ut hur dina behov av lån ser ut i de fall du vill låna pengar enbart för att lösa befintliga lån och krediter. Om syftet inte bara är att få det billigaste lånet utan också att sänka dina månatliga kostnader, är det viktigt att du räknar ut hur mycket dina låna och krediter kostar dig i dagsläget innan du söker ett nytt lån.
 

Vilka lån passar för skuldfinansiering?

I princip kan du tänka att alla lån som är bättre än de lån du har idag, passar bra för skuldfinansiring. Det finns dock lån som passar bättre för skuldfinansiering än andra och det handlar främst om lånesummor, avbetalningstid och ränta. Självklart vill du ha så billigt lån som möjligt men kanske är det också så att återbetalningstiden spelar en central roll för dig eftersom det avgör hur mycket du ska amortera varje månad. Ett lån består alltid av två eller tre delar:

  • Amortering
  • Ränta
  • Eventuella övriga avgifter
Om du söker ett skuldfinansieringslån med lång återbetalningstid, kommer dina amorteringar vara lägre men på lång sikt kommer du att ha betalat ganska mycket pengar i ränta även om du får ett lån med låg räntesats.
Om du istället lånar pengar med för kort återbetalningstid, kanske du kommer att få problem med höga summor att betala varje månad.
Det är alltid möjligt att göra extra inbetalningar och extra amorteringar utan extra kostnader för dig och därför brukar de flesta rekommendera att man tar ett lån med lite lägre månadsbelopp att betala och sedan kan man betala in extra om man vill och kan.
Sök lån för skuldfinansiering utifrån dina egna personliga förutsättningar, det är det allra viktigaste!
 
Etiketter: skuldfinansiering