Snabblån utan skuldfälla (Mars 2017)

Snabblån utan skuldfälla Snabblån utan skuldfälla
Snabblån är väldigt enkelt att söka online och lockelsen med att ansöka om lån snabbt och kanske ha pengarna på sitt konto redan samma dag, kan förstås vara svår att stå emot när behovet av extra pengar är som störst.
Man kan ta till sig en del tips för att undvika att snabblån blir till en skuldfälla som är svår att ta sig ut ur. Det finns massor av olika snabblån att välja mellan och valet går snabbt och enkelt, därför kan man ibland förhasta sig och söka lån utan att först tänka över det.
 

Undvik skuldfällan genom att planera ditt lån

Genom att planera ditt lån kan du lätt undvika skuldfällan. En planering innebär samtidigt att du ställer dig den viktiga frågan: "Är jag verkligen i behov av att låna pengar?".
För många som söker på nätet har valet redan gjorts, det vill säga att du redan har bestämt dig för att du behöver låna pengar snabbt. Men för den som inte är beredd att gå direkt till ansökan om snabblån, kan det definitivt vara värt att ta några minuter och läsa vidare.
 

Först bör du som sagt ställa dig ett antal frågor för att på så sätt reda ut dels om du verkligen måste låna pengar och dels vad det är för typ av lån som kan tänkas passa dig bäst utifrån dina lånebehov men ocksp utifrån din personliga ekonomi.

Frågor att ställa dig:

  • Är det nödvändigt att låna pengar eller kan jag genom att leva snålt, klara ut det behov av pengar jag har ändå?
  • Finns det någon annan utväg för att skaffa pengar utan att behöva låna?
  • Kommer det att innebära problem för mig att betala tillbaka ett lån?
Är svaret på de tre ovanstående frågorna "nej" så är du antagligen i behov av att låna pengar.

Nästa steg handlar om vilka villkor du själv önskar för lån och därmed kan du förhoppningsvis ta ställning till vilken kategori av lån som passar dig bäst:
  • Är detta en större investering som innebär att jag ska köpa något som jag kommer att ha kvar länge? Då passar antagligen ett större privatlån allra bäst. Detta oavsett om det är ett lån som gör uc förfrågan eller inte.
  • Är detta ett tillfälligt behov av extra pengar för en oförutsedd händelse eller något jag absolut måste skaffa pengar till snabbt? Då passar antagligen snabblån utan uc kontroll bäst.
  • Har jag låg kreditvärdighet eller betalningsanmärkningar men ändå är säker på att jag vill försöka låna pengar? I dessa fall passar lån som godkänner låntagare trots betalningsanmärkning, bäst för dig.
  • Vill jag låna pengar för att samla andra gamla lån och krediter? Då ska du kanske lära dig mer om och läsa vidare om lån för skuldfinansiering

Hur vet jag om jag hamnat i skuldfälla?

Om du har så många lån och krediter så att dina pengar inte räcker till annat än att betala av på dessa och förhoppningsvis till de allra nödvändigaste i övriga levnadskostnader, har du troligtvis dragit på dig för höga månadskostnader för lån och krediter. I alla fall i förhållande till de inkomster du har.
Det är allmänhet ingen fara att låna pengar men när lånen och krediterna börjar kosta dig så mycket pengar att du knappast har råd med något annat än att betala dina räkningar, då behöver du göra något åt din ekonomiska situation.
Att jobba sig igenom ett antal steg för skuldfinansiering är ofta en mycket lönsam idé eftersom många blir väldigt förvånade över hur mycket pengar de kan få över till annat varje månad, bara genom att få ordning och reda på lån och krediter.
Att rensa upp ekonomin och rensa upp lån på det här sättet kallas ofta för skuldfinansiering och ska inte förväxlas med skuldsanering.
Att söka lån för skuldfinansiering innebär att du själv tar ansvar för att lösa din ekonomiska situation, men med bättre planering än tidigare.