Smslån har spelat ut sin roll?

Smslån Smslån
Smslån har per definition spelat ut sin roll om man med smslån menar att det är lån som man ansöker om genom att skicka ett sms till en långivare som tillhandahåller just smslån.

I nuläget är det väldigt få lån som man ansöker om just genom att skicka ett sms och istället har de ersatts med ett stort utbud av olika snabblån som man snabbt och enkelt söker online från smartphone, surfplatta, dator eller annan mobil enhet.

Att skicka sms för att förnya sitt lån hos en långivare som man haft sedan tidigare förekommer i enstaka fall men i övrigt är just metoden att skicka sms för att låna pengar i princip försvunnen.
 

Snabblån utan uc - mest populärt

Snabblån utan uc kontroll och lån som fortfarande kallar sig för smslån utan uc kontroll, är den kategori av lån som ökar mest i populäritet.
Lån utan uc kontroll, kan man bara söka online och det är normalt sett, inte möjligt att söka sådana lån när man besöker en vanlig bank.

Snabba lån utan uc kontroll innebär i korthet att långivaren inte gör kreditupplysning hos UC (Upplysningscentralen), vilket i sin tur medför fördelar. Extra fördelaktigt med lån utan uc kontroll är det förstås för den som av olika anledningar inte vill ha förfrågningar hos uc eller för den som vet med sig att man redan har många förfrågningar hos uc.
Allt för många förfrågningar hos UC under en 12-månadersperiod, resulterar i en lägre kreditvärdighet och det kan bli svårt att få låna pengar hos långivare som har autogenererade svar, där antal uc förfrågningar i många fall påverkar om du får låna pengar eller inte.
 

Varför finns det lån som kallas smslån?

Nu undrar du säkert varför det över huvud taget fortfarande finns lån som kallar sig för smslån. Svaret är oftast att smslån är ett väl inarbetat begrepp som många förknippar med en snabb ansökan online snarare än lån genom att skicka sms nuförtiden.
Flera av de lån som fortfarande kallar sig för smslån, tillhör de lån som faktiskt fanns att söka långt tillbaka i tiden då smslån först lanserades.

Det är inte någon skillnad på andra lån och smslån när det handlar om att söka snabba mikrokrediter online men numera finns det snabblån och mikrokrediter som är på ganska höga lånebelopp.

Kanske är det det mänskliga behovet av att känna igen sig för att känna större trygghet som gör att det gamla begreppet smslån ännu lever kvar. Dock måste påpekas att ordet och begreppet smslån inte förknippat med enbart positiva resonemang. Under de senaste åren har ordet smslån blivit ett smutsigt och fult begrepp som det är väldigt få som vill förnippas med. Det gäller förstås även kreditföretag som i allt större utsträckning avvecklar varumärken som är av karaktären smslån.