Förändringar inom snabblån i Sverige

År 2019 har medfört stora förändringar inom snabblån i Sverige. Mycket tack vare en skärpt lagstiftning och den omdebatterade snabblånemarknaden ser vi en ny karta inom snabblånemarknaden, växa fram.

Traditionella smslån är på väg ut från Svenska lånemarknaden och en helt ny låneform håller på att ta över snabblånen för Svenska konsumenter. Låneföretagen har mer eller mindre tvingats in i en helt ny generation av snabblån, nämligen kontokrediter online. Med en kontokredit online får du större möjlighet att själv påverka hur mycket du ska återbetala varje månad. Samtidigt slipper du betala ränta för pengar du faktiskt inte har utnyttjat på din kontokredit.
 

För- och nackdelar med kreditkonton online

Som med det mesta annat, finns det både för- och nackdelar med den nya låneformen kreditkonto online.

Den största fördelen är att du själv bestämmer din återbetalningstakt och att du inte behöver lägga pengar på ränta för lånade pengar som du kanske inte ens har använt.

Vid ett vanligt lån, får du hela lånesumman utbetald direkt och därefter betalar du helt enkelt ränta för hela lånebeloppet även om du inte använder hela lånesumman. Många tänker kanske att det är upp till var och en att istället göra en extra inbetalning på det belopp som blev över när man tagit ett lån. Faktum är att det är förhållandevis få personer som verkligen gör den här extra amorteringen. Istället tenderar man att konsumera upp även det överskjutande lånebeloppet.

Med en onlinekredit, överför du pengar så ofta du vill till ditt vanliga konto och därför behöver du inte lyfta ut hela ditt beviljade kreditbelopp med en gång. På det här sättet sparar du pengar på räntan som bara avser det belopp som du verkligen har fört över till ditt bankkonto.

Nackdelen med onlinekrediter är att det kan vara frestande att använda kontokrediten mer än vad man egentligen behöver. Att ha en kredit så lätt tillgänglig kan säkert göra att ett flertal personer kanske tar ut pengar från krediten fast de egentligen borde låta bli.

Personer med dåliga lånevanor eller med återkommande behov av att dryga ut kassan för att de egentligen inte har råd att leva det liv de lever, kan i värsta fall hamna i en ond cirkel av att varje månad lyfta över pengar från sin kontokredit. Så på det här sättet kan man se nackdelar med pengar som är lätta att föra över utan någon nya låneansökan.

En annan risk som finns med flexibla och valfria återbetalningsbelopp per månad, är att man betalar tillbaka mindre än man egentligen har förmåga att göra. Det är lätt att falla för frestelsen att få mer pengar över till nöjen både en och kanske flera gånger per år.
 

Prisbild på kreditkonton vs andra lån

Många onlinekrediter är billiga i ränta medan det finns andra som kan bli dyra om man inte ser upp och använder dem med mycket gott omdöme. Årsräntan är ofta förhållandevis hög medan månadsräntan oftast är överkomlig.

Det är först när man låter krediten svälla ut till stora utnyttjade belopp som tar lång tid att återbetala, som det blir dyrt med kontokrediter online.

Eftersom du bestämmer själv hur mycket du vill återbetala varje månad, finns en risk att du kanske återbetalar mindre än du egentligen skulle kunna göra. Då kan kontokrediten bli ett dyrt snabblån.
 

Vilka är de bästa onlinekrediterna utan UC?

De allra bästa onlinekrediterna utan UC kontroll, är de krediter som har låg ränta och stor valfrihet när det kommer till återbetalningsbelopp per månad.
Såklart kan den som vill, fortfarande betala av hela skuldbeloppet varje månad och då blir krediten som ett kreditkort utan själva kortet.

Bästa kreditkontona online, hittar man oftast bland lån utan UC kontroll i övrigt och det är enkelt att förstå vilka av alla dessa snabblån som är en kontokredit och vilka som är ett vanligt traditionellt snabblån.

Med en onlinekredit behöver du inte heller krångla med att ta reda på belopp för förtidsinlösen om du vill bli av med skulden snabbare. Du reglerar själv dina inbetalningar och kan därför själv ta kontrollen över dina räntekostnader för krediten.

En av de största fördelarna med kreditkonton är ändå att krediten finns kvar där och att du kan använda den om och om igen, utan att göra en ny ansökan om lån. Även om lån utan UC inte lämnar spår efter sig i de olika kreditupplysningsföretagens register, kan det ändå vara en skön trygghet att veta att man har en kredit tillgänglig och klar för oförutsedda händelser i framtiden.

Eftersom vi koncentrerar oss på samtliga snabba lån, har vi ingen sorteringsfunktion för att enbart söka på kontokrediter. Vi anser nämligen att det inte är låneformen som är avgörande för hur bra ett varumärke inom lån är, utan kostnader och villkoren som helhet. Istället kan vi tipsa dig om andra webbpaltser om du vill söka specifikt efter kontokrediter online.
 

Hur vet man vilka snabblån som är kontokrediter

Många låneprodukter förändras över tid och många gamla väletablerade varumärken inom lån, har ändrats till att utgöra den sortens krediter som vi här talar om. Eftersom låneföretagen inte bara kan säga upp gamla låneavtal för att ersätta dem med sitt nya varumärke kommer många kreditföretag att även fortsättningsvis under många år framöver att ha aktuella låneavtal som avser den gamla sortens snabba lån och smslån. Skillnaden märks på att du inte kan teckna nya lån enligt det gamla upplägget utan att produkterna ersätts med den nya sortens kreditlån.

Ett kreditlån karaktäriseras av att du får en kreditlimit som du kan utnyttja hur du vill. I vissa fall försöker långivaren locka dig att utnyttja hela din kredit med detsamma, genom att betala ut hela krediten till ditt vanliga bankkonto direkt. Om så är fallet, kan du bara göra en inbetalning till din kredit direkt så slipper du betala dyr ränta för pengar du kanske inte behöver i det inledande skedet.

Kraven på återbetalningstakt på kontokrediter online varierar. De flesta krediter har som krav att du betalar en viss procent antingen av din totalt beviljade kredit eller på den summan du faktiskt har utnyttjat. Det kan vara allt från att du inte behöver betala något alls en månad, till allt mellan 2% - 10% av din utestående skuld eller beviljad kredit. Räntan inkluderas oftast i minimibeloppet som du måste betala. Det innebär att det är lätt att hålla reda på hur mycket din kredit max kan komma att kosta dig per månad.

Var alltid noga med att läsa igenom de villkor som lånet du tänker söka har. Att läsa det finstilta kan inte nog betonas då det ofta är där du hittar vad som händer i olika situationer eller om du av någon anledning skulle behöva skjuta fram dina inbetalningar om det finns möjlighet till det. Även vilka extra kostnader som kan tillkomma och vad som händer vid misskötsel, framgår i dina lånevillkor i avtalet som du signerar.