Nya snabblån online 2020

Vi firar det nya året med att lansera nya snabblån 2020 för våra besökare. En mycket omfattande förändring av webbplatsen har skett vid årsskiftet. Allt i syfte att skapa en ännu bättre användarupplevelse med högkvalitativt innehåll och de bästa tipsen på snabba lån på nätet.

Förutom att vi nu tillhandahåller jämförbar information om nya snabba lån så firar vi in det nya året med ett utvecklingsarbete som vi hoppas ska leda till att vi blir den största och bästa sidan som handlar om snabblån online.
 

Vad är nytt?

Vi har infört nya kvalitetsnivåer för både det generella innehållet på webbplatsen såsom ribban för vilka snabba lån som får access till att bli våra samarbetspartners och därmed också synlighet på webbplatsen. I praktiken innebär det att vi lanserar vår nygamla webbplats med en mycket större träffsäkerhet då vi riktar in oss för att precis allt material som publiceras ska ge ett mervärde för dig som besökare.

Som ett led i det här förbättringsarbetet har vi också rensat bort gamla inlägg i vår ekonomiblogg. Även gamla inlägg med inaktuellt innehåll har rensats bort eftersom vi anser att de artiklar vi skriver ska vara tidlösa i en helt annan omfattning än de tidigare varit.

Informationen om alla snabblån är uppdaterad med de senaste villkoren för de olika lånen och vårt samarbete med en partner som ger oss tillgång till uppdaterad låneinformation, ska göra att du enkelt och överskådligt kan jämföra de olika lånelösningarna utan att behöva bläddra allt för mycket på olika webbsidor.

Förutom att vi nischar oss på långivare inom snabblån oavsett om det handlar om högkostnadskrediter eller snabba lån med låg ränta har vi börjat fasa ut de så kallade sms-lånen som tidigare utgjorde en del av vår information. Det är nya tider där sms-lånen i princip spelat ut sin roll och vi vill hänga med i utvecklingen på svensk lånemarknad.

Navigeringen på sidan har gjorts enklare och förutom den sida där du kan hitta alla bra snabblån, finns även användbar information som handlar om din privatekonomi rent generellt samt andra sidor som syftar till att ge dig värdefull och användbar information som är lånerelaterat i största allmänhet.
 

Vår grundidé kvarstår

Vår grundidé om att vara opartiska i våra jämförelser kvarstår och eftersom den information vi tillhandahåller är saklig och lätt att överskåda, är det upp till dig som besökare att välja vilket lån du vill gå vidare med och ansöka om.
Vi uppmanar aldrig till att göra förhastade val eller vilseleda dig genom att lyfta fram något kreditföretag framför ett annat. Med jämförbara fakta i presentationen av de olika lånen, är det du som avgör vad som passar dina personliga förutsättningar bäst.

Självklart kan vi inte heller ta ansvar för vilken ekonomisk situation ett lån kan försätta dig i. Vi utgår liksom tidigare att alla personer har förmåga att själva avgöra vad som är bäst för just dem.
 

Varför kallar vi vissa lån för högkostnadskrediter?

Till följd av den nya lagstiftningen som gjorde sig gällande från september 2018, har begreppet högkostnadskrediter införts inom finansmarknaden i Sverige.

Den nuvarande definitionen på en högkostnadskredit är att det är ett lån där den effektiva räntan är minst 30 procent högre än den så kallade referensräntan. Referensräntan är den ränta som Riksbanken fastställer en gång per halvår. Under första halvåret 2019 låg den på minus 0,5 procent. I praktiken betyder det exemplet att ett lån för närvarande räknas som en högkostnadskredit om den effektiva räntan är över 29,5 procent.

Den effektiva räntan är en ränta som visar hela kostnaden för lånet, eftersom den innehåller både räntekostnaden och olika avgifter, till exempel uppläggningsavgift och aviavgifter. Den effektiva räntan gör det därför lättare att jämföra olika krediter med varandra.

Lån och krediter med en effektiv ränta som ligger under referensräntan (+ 30 procent i det här fallet), räknas inte till högkostnadskrediter. Även krediter som i huvudsak gäller kreditköp (köp av varor eller tjänster på kredit) är undantagna. Det betyder att de nya reglerna inte gäller för kreditkort som huvudsakligen är avsedda för köp. Här kan du läsa mer om vad en högkostnadskredit är och hur den nya lagen är utformad.