Låna snabbt med BankID och e-leg

låna med bankid

När du skall låna pengar snabbt, är BankID ett sätt att snabba på både ansökningsprocessen och därmed också utbetalningsprocessen. Man kan säga att du identifierar dig med BankID istället för att skriva under papper manuellt.

Att signera med BankID har samma dignitet som om du skulle ha skrivit din namnteckning på ett papper. Många långivare har extremt snabb hantering av ditt lån om du väljer att identifiera dig med BankID. Det blir till och med allt mer vanligt att BankID är ett krav för att du ska kunna söka lån hos många banker.

BankID och e-leg blir allt vanligare i dagens IT-samhälle. Allt fler myndigheter och banker med flera, gör det möjligt för sina kunder att identifiera sig genom BankID på fil på datorn eller BankID på mobil. Eftersom de allra flesta idag har en smartphone växer användandet av mobilt BankID lavinartat.

Att skaffa BankID eller e-leg är enkelt men det du behöver tänka på när du skall skaffa det är att det kräver att du loggar in på vanligt vis på exempelvis din internetbank innan du kan börja använda din nya tjänst. Anledningen är förstås av säkerhetsskäl så att ingen annan skall kunna skaffa och använda mobilt BankID i ditt namn och därför behöver appen i din mobil att kopplas samman med en säker identifiering.

När du är klar med installationen av BankID eller e-leg kan du direkt börja använda tjänsten. Detta gäller oavsett om du laddar ner den på fil på datorn eller om du skall använda Mobilt BankID.

Lån du signerar med BankID

Du förväntas faktiskt signera de flesta låneansökningar online med BankID nu för tiden. Det är väldigt sällsynt att ett låneföretag som är verksamma online, skickar ut papper med posten. Dels hör det till sakens natur att du ska kunna sköta hela ditt låneärende online men det är också ett led i digitaliseringen i största allmänhet. Det är också miljövänligt att signera digitalt eftersom det skonar miljön.

Snabblån online tipsar dig om långivare med snabba ansökningsprocesser när du vill låna pengar och signera med BankID.

Andra användningsområden för BankID

Användningsområdet för BankID ökar mer och mer och företag och myndigheter använder sig av detta i allt större utsträckning. Skälet är förstås förutom säker identifiering, att du snabbt och enkelt skall kunna identifiera att du är du utan att skriva under papper och skicka med vanlig post.

  • Exempel på användningsområden för BankID i samhället är:
  • Skaffa Swish för att betala med din mobil
  • Deklarera på Skatteverket
  • Identifiera dig gentemot myndigheter
  • Identifiera dig gentemot banker
  • Identifiera dig när du köper saker online

m.m. m.m.
 

Innehållet på den här sidan uppdaterades senast 2020-01-11.